Acupunctuur praktijk te Amsterdam

Blaasproblemen en incontinentie

Symptomen van een blaasprobleem

Ieders blaas gedraagt zich een beetje anders. Maar bepaalde symptomen kunnen wijzen op een blaasprobleem. Tekenen van een blaasprobleem kunnen zijn:

 • Onvermogen om urine vast te houden of urine lekken (urine-incontinentie genoemd)
 • Acht of meer keer op een dag moeten plassen
 • ’s Nachts veel wakker worden om te plassen
 • Plotselinge en dringende noodzaak om te plassen
 • Pijn of brandering gevoel voor, tijdens of na het plassen
 • Troebele urine of bloed in de urine
 • Slechts kleine hoeveelheden urine uitplassen na sterke aandrang om te plassen
 • Problemen bij starten met plassen of het hebben van een zwakke straal tijdens het plassen
 • Problemen met het legen van de blaas
acupunctuur tegen incontinentie

Blaasontsteking

Een blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie in de blaas. Een blaasontsteking is een soort urineweginfectie. Dit verwijst naar een infectie ergens in de urinewegen, zoals in de blaas, de nieren, de urineleiders of de plasbuis.

De meeste gevallen van een blaasontsteking zijn acuut, wat betekent dat ze plotseling optreden. Andere gevallen kunnen chronisch zijn, wat betekent dat ze op de lange termijn terugkomen. Vroegtijdige behandeling is de sleutel tot het voorkomen van de verspreiding van de infectie.

acupunctuur en acupressuur tegen blaasproblemen


Urine-incontinentie

Urine-incontinentie is onvrijwillig urineverlies. Het betekent dat iemand plast wanneer hij niet wil. De controle over de urinesfincter is ofwel verloren of verzwakt. Urine-incontinentie is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben.

Urine-incontinentie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Naar schatting 30 procent van de vrouwen in de leeftijd van 30-60 jaar heeft er last van, vergeleken met 1,5-5 procent van de mannen.

Wat veroorzaakt incontinentie?

Urine-incontinentie kan te wijten zijn aan stressfactoren, zoals hoesten, het kan gebeuren tijdens en na de zwangerschap, en het komt vaker voor bij aandoeningen zoals obesitas. De kans dat het gebeurt neemt toe met de leeftijd.

Kan acupunctuur helpen bij blaasproblemen?

Ja, acupunctuur en TCM kunnen zeer effectief zijn bij de behandeling van urineklachten en aandoeningen. De Chinese geneeskunde is effectief omdat het de onderliggende aandoening behandelt die urineproblemen kan veroorzaken in plaats van alleen het symptoom te behandelen. Acupunctuur verhoogt de weerstand en geeft steun aan de nieren. Acupunctuurstimulatie van de heiligbeenwervels kan helpen bij het onderdrukken van incontinentie en de frequente urgentie om te plassen. Acupunctuur kan helpen om een overactieve blaas te verminderen en symptomen zoals nachtelijke enuresis, stressincontinentie en aandrangincontinentie te verbeteren.

Floating Review Template1
 • Dikla is professioneel, verstaat haar vak, en de behandelingen hebben mij enorm geholpen (veel meer dan ik vooraf had bedacht). Ook voel je je er altijd welkom. Ik blijf hier zeker terugkomen.
 • Ik ga al een tijdje naar Dikla en ben heel erg blij met de sessies. Ze luistert goed naar wat je nodig hebt en denkt met je mee. Ik raad haar aan iedereen aan!
 • Bij Dikla voel je dat je in goede handen bent. Ze heeft veel ervaring, stelt je op je gemak en probeert het maximale te halen uit elke behandeling. Ik kan haar zeker aanbevelen!
 • Heel blij met het resultaat van de behandeling. Ik ging er wat sceptisch in maar voelde echt verschil en mijn specifieke klacht is uiteindelijk verholpen. Dikla luistert goed en gaat vervolgens kordaat aan de slag met de behandeling.
 • Ik ben blij dat ik door Dikla wordt behandeld, alleen bij de eerste behandeling voel ik al verschil, heel erg geholpen. Bedankt lieve Dikla.